Vereniging de RXL


Welke commissies zijn er?

  • Bestuur: Regelt contacten buiten het complex en houdt overzicht over de commissies afzonderlijk. Verzorgt de algemene ledenvergadering en is eindverantwoordelijk. Vergadert ongeveer eens in de twee weken.
  • Actiecommissie: regelt activiteiten en borrels.
  • Leefbaarheidscommissie: zorgt er voor dat het complex leuker en gezellig wordt om op te wonen. Vergadert ongeveer eens per maand.
  • Welkomstcommissie: zorgt er voor dat nieuwe mensen zich welkom voelen op de RXL. Brengt eens in de twee weken welkomstpakketjes rond en zorgt ongeveer eens in de vier maanden voor een welkomstetentje.
  • Kascommissie: Controleert de penningmeester op de uitgaven. Vergadert eens in het halfjaar. Voor contact mail penningmeester@derxl.nl.
  • Studentbeheer: Studentbeheer is geen commissie van de RXL maar wordt aangestuurd door de Key. Studentbeheerders helpen de huisbaas met het controleren op veiligheid en hygiĆ«ne van de flats.

 
Hoe kan ik actief worden bij de vereniging?
We zijn altijd heel erg blij met mensen die het leuk vinden om actief te zijn bij een commissie! Hiervoor kun je een mailtje sturen naar het e-mail adres van de commissies of naar het bestuur.

De e-mailadressen vind je hier: bestuur , actiecommissie, leefbaarheidscommissie, welkomstcommissie, studentbeheer.
 
Waarom zou ik bij een commissie gaan?
Wanneer je bij een commissie gaat kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen op veel verschillende gebieden,

zoals organiseren en creatieve oplossingen bedenken. Dit is een leuke manier om je buren en andere mensen te leren kennen. Daarnaast staat het vaak goed op je CV.
 
Hoeveel tijd kost een commissie?

Dit hangt af van de commissie en daarnaast van de hoeveelheid tijd die je er in wilt steken. Voor meer informatie hierover kun je de pagina van de desbetreffende commissie bekijken of naar de commissie mailen. We zijn natuurlijk met alle hulp blij, zelfs als je niet altijd kunt helpen.
 

Mag ik vrienden meenemen naar borrels?
Ja, dit mag. Mensen die niet op de Rode Kruislaan wonen krijgen alleen geen eerste drankje gratis.
 
Moet ik betalen voor de activiteiten van de RXL?
Dit hoeft meestal niet, omdat je via je huur al maandelijks een bewonersbijdrage betaalt. Wanneer dit wel moet staat dat vermeld op de facebook pagina van het evenement.

Als je je te laat afmeldt voor een evenement moet je hier meestal wel een boete voor betalen, omdat de RXL hier wel geld aan kwijt is, maar er niet iemand anders mee kan.
 
Ik kan niet naar een activiteit komen, moet ik me afmelden?

Wanneer het een activiteit betreft waar geen inschrijving voor nodig was, hoef je je uiteraard ook niet af te melden.Als je je te laat afmeldt voor een evenement moet je meestal wel een boete betalen. De RXL is bij een late afmelding namelijk geld kwijt voor een plek die niet meer kan worden ingevuld door een ander.
 
Op welke locatie zijn de borrels?
In de zomer zijn de borrels van de RXL meestal op het basketbalveldje in het midden van het complex. In de winter zijn de borrels op verschillende locaties. Deze informatie kun je vinden op het facebook event van de desbetreffende borrel of je kunt mailen naar de actiecommissie.