Overig


Ik heb nog geen welkomstpakketje gehad.

Je kunt mailen naar de welkomstcommissie. Zij kunnen dan een moment met je afspreken waarop je wel een welkomstpakketje kunt ontvangen.  
 
Wat moet ik doen als het brandalarm afgaat?
Controleer van welke verdieping het alarm komt en kijk of hier daadwerkelijk iets aan de hand is.

Als er niets aan de hand is ga dan naar de begane grond toe. Rechts van de deur die je toegang geeft tot de flat bevindt zich een kastje met een sleutelgat. Wanneer je een willekeurige sleutel in dit sleutelgat stopt en deze omdraait stop het alarm.

Als er wel iets aan de hand is: kijk dan ten eerste of de brand geblust kan worden. De brandblussers zijn te vinden in de keuken (direct naast de deur) en in de hal (direct naast de ingang).

Sluit dan ramen en deuren (dit vertraagt de verspreiding van de brand), en verlaat het gebouw zo snel mogelijk.

Bel de brandweer (112).
 
Ik heb geluidsoverlast.
Dit is een lastig probleem waar helaas niet makkelijk iets aan te doen is. Probeer in eerste instantie zelf je buren te contacten over dit probleem door langs te gaan. Wanneer dit niet werkt en je hier regelmatig last van hebt kun je mailen naar studentbeheer, of langs de beheerder gaan.

Zij kunnen dan eventueel voor jou een praatje maken. Eventueel zou je ook de politie hiervoor kunnen bellen (0900-8844).
 
Ik heb last van hangjongeren.
Als je last hebt van hangjongeren door geluidsoverlast, omdat ze in de portiek van de flat staan of doordat ze nare opmerkingen maken schroom dan niet om de politie te bellen (0900-8844).

Dit mogen zij namelijk niet doen.  De politie kan de hangjongeren (tijdelijk) wegsturen.
 
Ik heb een pakketje besteld, maar niet ontvangen.

Dit komt helaas vaker voor. Je kunt een berichtje op facebook plaatsen om te vragen of iemand anders het pakketje voor je heeft aangenomen. Wij raden aan om je pakketje bij een bezorgpunt te laten leveren. 
 
Ik wil nieuwe spullen kopen, kan ik ze thuis laten bezorgen?

Dit kan en je kunt het ook laten bezorgen. Soms komt het echter voor dat pakketjes door andere mensen worden aan genomen, en je deze niet direct op kunt halen. Wij raden daarom aan je pakketje op een afhaalpunt te laten bezorgen.
 
Ik ben klaar met studeren, mag ik hier nog blijven wonen?

Je mag hier een half jaar blijven wonen nadat je klaar bent met studeren. Daarna moet je van De Key je kamer verlaten.
 
Ik wil graag een poster ophangen in de archiefkastjes, mag dit?

Dit hang van de poster af, mail hiervoor naar het bestuur.
 
Ik heb ruzie met m’n buren.

Dit is een lastig probleem waar helaas niet makkelijk iets aan te doen is. Probeer in eerste instantie zelf je buren te contacten over dit probleem door langs te gaan. Wanneer dit niet werkt en je hier regelmatig last van hebt kun je mailen naar studentbeheer, of langs de beheerder gaan.
 
Ik wil gaten in m’n muren boren, mag dit? Hoe kom ik aan een boor?
Ja, dit mag. Met een gewone boor kun je vaak lastig boren in de muren op de RXL. Een boor waarmee dit makkelijker gaat kun je lenen van de RXL, neem hiervoor contact op met info@derxl.nl .