Complex


Het studentencomplex van De Key ‘De Rode Kruislaan’ ligt in Diemen (dit is een eigen gemeente en valt niet onder Amsterdam). De vijf gekleurde flats zijn gebouwd in 1972. Ze bestaan allemaal uit 15 verdiepingen met twee verschillende soorten kamers: onzelfstandige eenheden, dit is 1 kamer met eigen badkamer met douche en toilet en een klein halletje. De keuken deel je met 5 andere bewoners. De zelfstandige woningen hebben een woon- en een slaapkamer, een eigen keuken, een eigen badkamer met douche en toilet. Op iedere verdieping zit ook een washok en berghok, iedereen op de verdieping mag hier gebruik van maken. Een groot deel van de woningen wordt verhuurd aan Short-stayers, waardoor er een constant wisselende stroom studenten is.

Op de begane grond van elke flat zit een fietsenstalling en een vuilnishok. De brievenbussen vind je als je door de eerste portiek door loopt.

Verder zijn wij als bewonersvereniging De RXL actief op het complex door het organiseren van activiteiten en door op te komen voor de rechten van jullie als huurders. Je kan posters van onze activiteiten zien hangen tegenover de liften op de begane grond en ons volgen via facebook: https://www.facebook.com/rxl.diemen.